Drama u Vlasenici: Policajac ranio provalnika, troje uhapšenih

Zvornička policija uhapsila je sinoć tri osobe koje se sumnjiče da su učestvovale u teškoj krađi, dok je jedna osoba ranjena prilikom policijske intervencije zbog provale u jedan stan u Vlasenici.

Kako nezvanično saznajemo, uhapšeni su Jovan J. (36), Zijad A. (56) i Marinko G. (43), svi sa područja općine Zvornik, dok je J. G. (54) ranjen i smješten je u zvorničkoj Opštoj bolnici zbog ukazivanja ljekarska pomoći.

Prema informacijama iz Policijske uprave Zvornik, Policijskoj stanici u Vlasenici oko 21.10 sati prijavljeno je da je nepoznata osoba ili više njih provalila u stan koji se nalazi u ulici Svetosavska.

Policajci su odmah nakon prijave izašli na mjesto događaja, gdje su zatekli nepoznate osobe, koje su ih fizički napale.

Prema nezvaničnim informacijama, policajci su ih upozoravali da prestanu s napadom, te je jedan od njih u zrak ispalio hitac upozorenja. Međutim, provalnici su se oglušili o njihove naredbe, te je policajac ispalio hitac u pravcu jednog od osumnjičenih i tom prilikom ga ranio u predjelu stomaka.

Ranjeni muškarac je prevezen u zvorničku bolnicu, a kako nezvanično saznajemo, on nije u životnoj opasnosti.

O svemu je obaviješten i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, a polciija nastavlja rad na utvrđivanju svih činjenica ovog događaja, te procesuiranju učesnika.

Možda vam se svidi

avatar