Drama ispred Hitne pomoći u Sarajevu: Suprug je vozio u automobilu, žena se sama porodila tokom vožnje

Ljekari su odmah utrčali u automobil i u njemu zatekli nevjerovatan prizor – ženu kako drži bebu, koja je rođena minutu-dvije prije nego što je automobil stigao do zgrade Hitne pomoći.

Prava drama odvijala se jučer poslijepodne oko 17.30 sati ispred zgrade Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo – piše Faktor.ba.

Kako piše ovaj portal, sve je počelo kada je nekoliko građana pozvalo Hitnu pomoć i objasnilo kako suprug automobilom vozi suprugu koja je dobila trudove prema njihovoj zgradi.

– Naš ljekarski tim bio je spreman odmah krenuti im ususret i to je predloženo, ali je rečeno da se ne polazi, nego da ljekari spremni čekaju ispred zgrade, što je i učinjeno. Nedugo zatim automobil je stigao, čovjek je istrčao i mašući rukama pozvao u pomoć – govori na početku razgovora dr. Adem Zalihić, direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS.

Ljekari su, kaže Zalihić, odmah utrčali u automobil i u njemu zatekli nevjerovatan prizor – ženu kako drži bebu, koja je rođena minutu-dvije prije nego što je automobil stigao do zgrade Hitne pomoći.

– Ljekari su odmah pristupili zbrinjavanju bebe i majke. Presjekli su pupčanu vrpcu i kontrolisali sve vitalne parametre koji su bili uredni i kod majke i tek rođenog dječaka. Dobro je što porodilja nije previše krvarila. Nakon toga majka i beba prevezeni su u Opću bolnicu “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, a informacije koje u ovom trenutku imamo su da su beba i majka u odličnom stanju – naglašava Zalihić.

U Hitnoj pomoći su kazali kako su kasnije saznali da se majka, kojoj je ovo treće dijete, sama porodila dok je otac vozio automobil prema zgradi Hitne pomoći – prenosi Faktor.ba.

Možda vam se svidi

Leave A Reply