Dragan Čović o izjavama Vinka Puljića

Dragan Čović, lider HDZ-a i predsjednik HNS-a, na pitanje reportera N1 Esmira Milavića da prokomentariše izjave nadbiskupa vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića koji je ocijenio u nedjelju kako se Hrvatima u toj zemlji oduzimaju prava te se to predstavlja zakonitim, na što je poručio kako je i Hitler na zakonit način stigao na vlast.

“U vrijeme 1945. zakon nam je oteo imovinu i uništio sve što je hrvatsko i inteligentno. Po zakonu smo bili protjerivani i po zakonu je i Hitler došao na vlast. No pitanje je kakav je taj zakon pod kojim se oduzimaju prava jednom narodu i želi ga se izbrisati da je tu živio, kao što se to želi Hrvatima u Bosni i Hercegovini”, rekao je kardinal Puljić u propovijedi na misi u povodu 560. obljetnice prvoga spomena općine Žepče.

Na koga se ova poruka odnosila, Puljić nije precizirao, međutim, mnogi su komentarisali da se odnosila na izbor Željka Komšića u Predsjedništvo BiH ispred hrvatskog naroda.

“Što se tiče uzoritog kardinala, siguran sam da on to nikad nije rekao kako ste vi kazali. On je dao jednu paralelu u općem procesu, a nikako vezujući za bilo čije ime. Tako da to razdvojite i nemojte bar s moje strane da komentiram nešto što on nije kazao”, kazao je Čović na pitanje reportera N1 Esmira Milavića.

Možda vam se svidi

avatar