Donatorska večer: Pogledajte kako je Enis Bešlagić na šaljiv način vodio aukciju slika

Hayat TV je organizovala ‘Donatorsku večer’, u kojoj su učestvovale poznate ličnosti iz svijeta muzike, glume, politike, nauke, sporta.

Cilj ove humanitarne akcije je prikupljanje sredstava za potrebe normalnog funkcioniranja Roditeljske kuće. Za normalno funkcioniranje Roditeljske kuće potrebno je 150.000 KM na godišnjem nivou i ta sredstva ne smiju biti upitna!

Uz pomoć vas, dobrih ljudi, gledatelja, u četvrtak je samo od poziva na humanitarni broj, putem kojeg ste donirali 3 KM, skupljeno više od 60.000 KM, aukcijom slika 2.000 KM a na samoj ‘Donatorskoj večeri’, ukupno je skupljeno 260.307 KM!

Međutim, tu nije kraj, humanitarni telefon je i dalje otvoren, kao i PayPal račun na koji iz sata u sat, stižu donacije. U srijedu će biti objavljen konačan prikupljeni iznos za Roditeljsku kuću.

Kuriozitet večeri je obećanje premijera FBIH, Fadila Novalića da će se riješiti sistemsko finansiranje Roditeljske kuće,što je zapravo glavni problem ove ustanove, budući da se kuća sama finansira i to od donacija. Na ‘Donatorskoj večeri’, upriličena je i aukcija slika profesorice Arme Tanović, na kojoj je prikupljeno 2000 KM. Aukciju slika gledatelji nisu mogli vidjeti na televiziji. Samo ćemo vam reći da aukciju vodio neponovljivi Enis Bešlagić i preporučiti vam da je pogledate 🙂 Pomozite i vi rad Roditeljske kuće, na sljedeći način: 090/292-014 (BH Telecom) darujete 3KM Paypal uplate: udruzenjesrcezadjecu@gmail.com Za uplate iz BIH: I vi možete pomoći rad Udruženja „Srce za djecu koja boluju od raka u FBIH“:Žiro račun: 161 00000 388 90124 Za uplate iz inostranstva: BA39161 00000 388 901 24  S.W.I.F.T. šifra RZBABA2S Raiffeisen bank d.d. BiH

Možda vam se svidi

Leave A Reply