Donald Trump sebe nazvao zgodnim, pametnim i stabilnim genijalcem

0

Američki lider rekao da će ga sve medijske kuće podržavati u nekom trenutku, na ovaj ili onaj način. On je to predviđanje zasnovao na njegovom uvjerenju da će se mediji koji ga ne podržavaju ubrzo povući iz biznisa zbog nedostatka kredibiliteta javnosti, prenosi “Klix“.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Trump je potom iskoristio omiljene uvrede za njegove demokratske rivale, bivšeg potpredsjednika Joe Bidena, gradonačelnika Indijane Petea Buttigiega i senatoricu Elizabeth Warren.

“Možete li zamisliti da za predsjednika imate uspavanog Joe Bidena, Alfreda E. Neumana ili veoma nervoznu i mršavu verziju Pocahontas, umjesto onoga što imate sada, tako zgodnog, pametnog i stabilnog genijalca. Žao mi je što moram reći da će i društvene mreže biti istjerane iz biznisa te, konačno, mediji koiji šire lažne vijesti”, napisao je Trump na Twitteru.

Podsjećamo, nakon što je Elizabet Warren objavila kandidaturu za američke predsjedničke izbore 2020. godine, Trump joj je putem Twitter dao nadimak Pocahontas. Ranije je i Buttigiega uporedio sa fiktivnim likom Neumanom.

Američki lider nazvao je sebe ekstremno stabilnim genijalcem i u maju ove godine, i to nakon što je iskritikovan jer je napustio sastanak s demokratima.

Donald Trump- Twitter