Donacije firme "IBE": Adem Bećirhodžić, mještanin Sebinja, dobio krov nad glavom

Zahvaljujući novčanoj donaciji koja je stigla iz Ljubljane, Crveni križ općine Kakanj uspio je kupiti kuću jednom od mještana Sebinja.

Jedan od građana općine Kakanj koji su zbog strašnih posljedica nedavne prirodne nesreće ostali bez svojih domova je i Adem Bećirhodžić, nastanjen u Sebinju, jednom od najudaljenijih područja općine Kakanj. Ademovu trošnu kuću uništile su podzemne vode, pa je postojala potreba da se njemu i njegovoj porodici što prije pomogne.

Pronađeno je rješenje da se Ademu kupi kuća koja se nalazi u blizini njegovog uništenog doma. Kuća je prazna, u solidnom je stanju, a vlasnik je davno odselio na područje Busovače. Kupovinu ove kuće izvršio je Crveni križ općine Kakanj zahvaljujući donatorskim sredstvima firme “IBE” Ljubljana koja se bavi projektovanjem i inžinjeringom. Kuća je plaćena 3.000 KM koliko je i iznosila donacija ljubljanske firme.

Ova donacija Crvenom križu općine Kakanj stigla je uz posredovanje Općine Kakanj kojoj se ljubljanska firma javila sa željom da donira novčana sredstva.

“Uz izraze poštovanja i uvažavanja,  želim Vam se zahvaliti za Vaše interesovanje i iskazanu brigu u pogledu posljedica prouzrokovanih strašnom prirodnom nesrećom koja je pogodila, između ostalih, i općinu Kakanj. Vaša spremnost i želja da nam pomognete je za nas znak ohrabrenja i Vaše velikodušne solidarnosti, te Vam se stoga srdačno zahvaljujemo za iskazani senzibilitet prema ugroženom stanovništvu”, napisao je općinski načelnik Nermin Mandra u e-mailu koji je upućen donatoru.

Press Općine Kakanj

Možda vam se svidi

Comments are closed.