Utorak, 2.6.2015. godine: Današnjim sastankom između načelnika Općine Kakanj Nermina Mandre i Kasima Alajbegovića, direktora Javnog preduzeća “Grijanje” Kakanj, ozvaničen je završetak realizacije velikog ekološkog i infrastrukturnog projekta u Kaknju čija je ukupna vrijednost 2.300.000 KM. Radi se o projektu toplifikacije Mjesne zajednice Kakanj II (I faza) čija je realizacija omogućila gašenje velikog broj malih kotlovnica, što će u značajnoj mjeri poboljšati ekološku sliku Kaknja, te stanovništvu omogućiti blagodat korištenja toplotne energije iz sistema daljinskog grijanja toplom vodom iz Termoelektrane Kakanj po veoma prihvatljivim i povoljnim cijenama u odnosu na druge općine i općenito na visoke cijene ogrijeva (ugalj, drvo, pelet, plin…).

Direktor Alajbegović je izvijestio načelnika da će JP “Grijanje” Kakanj već od sljedeće sezone grijanja započeti distribuciju toplotne energije za 210 domaćinstava na području na kojem je realiziran pomenuti projekat, no prije toga su domaćinstva obavezna podnijeti zahtjeve za priključenje na mrežu daljinskog grijanja.

O tome će narednih dana svako domaćinstvo biti obaviješteno putem dopisa koji će biti dostavljen na kućne adrese, a bit će i pojašnjene i sve obaveze domaćinstava u vezi plaćanja priključka. Bit će navedeno šta je sve uključeno u cijenu priključka, te pogodnosti koje će JP “Grijanje” omogućiti podnosiocima zahtjeva za priključenje u vezi plaćanja priključka i sl.

Općina Kakanj nastavlja sa aktivnostima na proširenju mreže daljinskog grijanja na području Kaknja. U toku su aktivnosti na izradi projektne dokumentacije za toplifikaciju još nekoliko kakanjskih naselja. (Press Općine Kakanj)

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -AB Petrol d.o.o. Kakanj