Dom naroda: Usvojen Prijedlog zakona o izmjeni Krivičnog zakona BiH

Na danas održanoj 2. sjednici Doma naroda PSBiH po hitnom postupku usvojen je Prijedlog zakona o izmjeni Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Klub delegata srpskog naroda. Delegati su usvojili i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o politici direktnih stranih ulaganja u Bosni i Hercegovini, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH, prenosi Patria.

Dom naroda usvojio je, u prvom čitanju, Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o zaštiti tajnih podataka, čiji je predlagač, također, Vijeće ministara BiH.

U prvom čitanju usvojen je i Prijedlog zakona o obligacionim odnosima u civilnom zrakoplovstvu Bosne i Hercegovine, predlagača Vijeća ministara BiH.

Također, Dom je u prvom čitanju usvojio i Prijedlog zakona o carinskoj politici u Bosni i Hercegovini, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Zbog nepostojanja entitetske većine, na usaglašavanje Kolegiju upućen je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o plaćama i drugim naknadama u sudskim i tužilačkim institucijama na nivou Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Možda vam se svidi

Comments are closed.