25.5 C
Kakanj
Četvrtak, 13 Maja, 2021

Dom naroda Parlamenta FBiH danas o epidemiološkoj situaciji


Predsjedavajući Tomislav Martinović sazvao je za danas desetu sjednicu aktuelnog saziva Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.
Prema najavi, na početku će delegatima biti predočene informacije o epidemioločkoj situaciji u Federaciji Bosne i Hercegovine, koje se odnose na više perioda, počev od 22. februara do 12. aprila ove godine. prenosi avaz
Za dnevni red su predložena i dva zakona po ubrzanoj parlamentarnoj proceduri – Prijedlog zakona o stečaju i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o finansijskoj konsolidaciji gospodarskih društava u FBiH, prvi po hitnom, a drugi po skraćenom postupku.
U redovnoj proceduri su najavljeni Prijedlog zakona o mirnom rješavanju radnih sporova, kao i više zakona koji su u fazi nacrta, među njima Nacrt zakona o organizacijama i reprezentativnim organizacijama osoba sa invaliditetom i civilnih žrtava rata te Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o deviznom poslovanju.
Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja po Sporazumu o kreditnoj liniji (makrofinansijska pomoć za Bosnu i Hercegovinu) između Evropske unije kao zajmodavca i Bosne i Hercegovine kao zajmoprimca te Centralne banke Bosne i Hercegovine kao agenta zajmoprimca, također je u predloženom dnevnom redu među drugim temama.

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO