DOKAZANO: Pivo nas čini glupljima!

Svi znamo da mentalne sposobnosti opadaju kako raste procenat alkohola u krvi. No, najnovije istraživanje tvrdi da je dovoljno samo da držite flašu u ruci, pa da ostavite utisak na druge da ste daleko gluplji nego što stvarno jeste!

Nije nam potreban naučnik da nam kaže da smo spremni na svakakve gluposti kad popijemo previše. Međutim, zajedničko istraživanje Univerziteta u Mičigenu i Univerziteta u Pensilvaniji, otkrilo je da nas drugi vide i procjenjuju kao gluplje osobe čak i ako samo držimo pivo u ruci.

Rezultati studije pokazuju da ljudi koji drže alkoholno piće u ruci drugima djeluju manje inteligentno od onih koji ne drže. Ovo posebno nije dobro za biznis. Ispostavilo se da pregovarači koji su na poslovnom ručku naručili pivo, ali i ma koji drugi alkohol, imali mnogo manje šansi da zaključe posao od onih koji bi naručili vodu.

Ukratko, u našim glavama alkohol je toliko povezan s glupošču da samo ako držite alkoholno piće u ruci, od vas se očekuje da se ponašate kao glupander.

– Stotinama godina se njeguje slika koja alkohol povezuje s glupošću. Ta slika se njeguje kroz literaturu, film i porodično vaspitanje – kažu Rik i Švajcer, autori istraživanja.

Oni su do svojih zaključaka došli kroz pet eksperimenata. U jednom od njih učesnici, njih 109, ocjenjivali su ljude na fotografijama po različitim kriterijumima. Oni koji su na fotografijama držali u rukama alkoholno piće dobili su mnogo niže ocjene na pitanjima koji se tiču inteligecije, iako su ocjenjeni kao podjednako simpatični.

Zato, pamet u glavu i izbjegavajte da na svom Fejsbuku postavljate fotografije na kojima ste nerazdvojni s pivskom flašom.

Comments are closed.