Dokaz sa takmičenja u Puli: Nigerijski studenti, koji su ilegalno prebačeni u BiH, govore istinu!

Portal “Žurnal” objavio je šokantnu priču o dvojici studenata iz Nigerije, koje je hrvatska policija kidnapovala i ilegalno protjerala u Bosnu i Hercegovinu.

Međutim, na let nikad nisu stigli, jer ih je na ulici u Zagrebu zaustavila i privela policija. Odvezli su ih u šumu u blizini Velike Kladuše i pod prijetnjom oružjem natjerali da pređu na teritoriju Bosne i Hercegovine.

U međuvremenu su objavljeni i dokazi da su dvojica studenata doista bili na studentskom takmičenju u Puli.

Natjecanja u stolnom tenisu su se održavala od 14. do 16. novembra, što se također uklapa u ono što su studenti ispričali novinarima.

“Index” je uspio nakratko razgovarati s jednim od nigerijskih studenata, 18-godišnjim Abiom Uchennom Alexandrom, koji je potvrdio sve ono što je prethodno ispričao za portal “Žurnal“.

“Ovdje smo toliko propatili”, rekao je uznemireni Alexandro. Dodao je kako im je hrvatska policija uzela sav novac i da su oni sada u BiH na rubu gladi.

Pitali smo ga sjeća li se naziva hostela u kojem je odsjeo u Zagrebu, no rekao je da se u njega tek prijavio i da se ne sjeća imena. No, u Alexandro kaže da je tokom studentskog prvenstva u Puli bio u hotelu Veli Jože.

Nazvali smo hotel Veli Jože u Puli, u kojem su za “Index” potvrdili da su tokom prvenstva imali pet gostiju iz Nigerije koji su došli učestvovati na Svjetskom međusveučilišnom prvenstvu.

Međutim, nisu htjeli reći imena tih gostiju, već su uputili novinare da im pošalju službeni upit, što su novinari “Indexa” i učinili. Odgovor će objaviti kada ga dobiju.

Možda vam se svidi

Leave A Reply