Dok Valentin (16) u bolnici vodi najtežu bitku, prijateljica Elma (17) mu pjeva ispod prozora

Elma (17) i Valentino (16) upoznali su se na Odeljenju onkologije na Rebru u Zagrebu. Elma je sad u remisiji, ali se njenom drugu bolest vratila.

Predivna Elma kaže da je ljuti kada joj neko kaže da ne postoje dobri ljudi.

“Nije tako, samo ih treba vidjeti. Ne možeš samo da sjediš i čekaš da ti se pojave u životu. Budi i ti dobar, pa će ti se to vratiti”, kaže za “24sata” Elma Tomić, 17-godišnja devojka čiji je video za samo nekoliko dana zapalio društvene mreže.

Kad je ona prošlog ljeta završila u bolnici, i nakon nekoliko dana provedenih na Odjeljenju Intenzivne njege prešla na Odjeljenje onkologije, Valentinova majka Martina, bila je stalno pri ruci njenoj mami Elviri. Objašnjavala joj je što je čeka tokom Elminog liječenja i pomagala joj. A čim se Elma spustila s Intenzivne i oporavila toliko da može da prošeta po hodniku, Valentino joj nije dao mira dok nije – ustala.

“Primjetio je da sam nova, na tom odjeljenju čim neko ima kosu znaju da je novi. I vidio je da se ne osjećam dobro, pa je htio da mi pomogne. On je zaista divan, izuzetno empatičan i jako puno daje drugima. Na primjer, kad bi on u bolnici jeo palačinke, odmah su se nosile i meni. Ili, kad mu dođem u posjetu, on mene pita kako sam, hoću li nešto da jedem, jesam li gladna, a da ja ni ne stignem njega da upitam kako je”, priča Elma i dodaje kako u Valentinovom ‘kako si’ uvijek osjetite da ga to zaista iskreno i zanima. On to nikad ne pita bez veze.

“Tako smo se nekako povezali, a pronašli smo i puno zajedničkih interesa, osim odjeljena na kojem ležimo. Na primjer, oboje volimo sport, volimo motore i brzu vožnju, pa smo imali zajedničkih tema”, kaže Elma.

Danas ga, dodaje, doživljava kao mlađeg brata, koji je veoma zreo za svoje godine, pa s njim o svemu može da razgovara. U međuvremenu su se toliko povezali da ona i majka često odu do Rebra da bi popile kafu s njegovom mamom i bile uz nju, a dobro se slaže i sa Valentinovom sestrom.

Leave A Reply