15 C
Kakanj
Srijeda, 12 Maja, 2021

Dodjela novčane pomoći za nabavku obaveznih udžbenika učenicima – djeci branilaca: Preliminarna lista

Nakon objave javnog konkurs za dodjelu novčane pomoći za nabavku obaveznih udžbenika učenicima – djeci branilaca za školsku 2015/2016. godinu, te nakon prijema aplikacija, sačinjena je preliminarna lista kandidata koja sadrži informacije o bodovanju aplikacija.

Ukoliko neki od kandidata smatraju da nisu pravilno bodovani mogu uputiti zahtjev za preispitivanje preliminarne liste. Zahtjev se upućuje Službi za boračko-invalidsku zaštitu Općine Kakanj (Alije Izetbegovića 123, Kakanj).

Krajnji rok za dostavu  zahtjeva je 7. august 2015. godine.

Dakle, na listi su imena kandidata sa brojem bodova, ali to ne znači da im je odobrena novčana pomoć.

Odluku o konačnoj listi i broju učenika kojima će biti dodijeljena pomoć za nabavku udžbenika donijet će Ministarstvo za boračka pitanja ZDK.

Preliminarnu listu možete vidjeti klikom ovdje

Kriteriji za bodovanje utvrđeni su odredbama članova 17. do 19. Uredbe o prednosti u školovanju branilaca i članova njihovih porodica. Uredba se može preuzeti klikom ovdje, tako da svi kandidati mogu i sami izvršiti bodovanje svoje aplikacije, te na taj način provjeriti tačnost bodovanja.

P.S. Da ne bi bilo zabune, na listi su imena roditelja, a u rubrikama podaci o školi i razredu učenika  (Press Općine Kakanj)

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO