Dodikova uzdanica iz Sarajeva: Ko je mlada političarka koja ulazi u Predstavnički dom Parlamenta BiH?

U parlamentarnim klupama naći će se i mlada zastupnica Sanja Vulić, koja je, prema izbornim rezultatima, bila iza Mitrovića. Inače, ona je trenutno predsjednica Skupštine grada Doboja.

Donedavni poslanici u Predstavničkom domu PS BiH Staša Košarac i Vojin Mitrović imenovani su za ministre u Vijeću ministara BiH, te će u državnom parlamentu njihove pozicije uskoro ostati prazne.

Na njihova mjesta tako bi trebali doći sljedeći kandidati sa lista na prošlogodišnjim oktobarskim izborima.

To znači da će se u parlamentarnim klupama naći i mlada zastupnica Sanja Vulić, koja je, prema izbornim rezultatima, bila iza Mitrovića. Inače, ona je trenutno predsjednica Skupštine grada Doboja.

Sanja Vulić rođena je 1988. godine u Sarajevu. Po zanimanju je profesor razredne nastave, član je Predsjedništva SNSD-a, te predsjednica Kluba odbornika u Skupština grada Doboja u dva mandata.

Košarca bi, pak, prema tom principu trebao zamijeniti Lazar Prodanović, no on je u Narodnoj skupštini Republike Srpske izabran za delegata u Domu naroda PSBiH.

Stoga je Centralna izborna komisija (CIK) u obavezi da Prodanoviću ponudi mandat u Predstavničkom dom, a on će u ovom slučaju moći birati da li želi ostati delegat ili će preuzeti poslanički mandat.

Kako se saznaje ukoliko Prodanović ostane u Domu naroda, u Predstavnički dom bi umjesto njega ušla Ljubica Miljanović, također iz SNSD-a.

Prenosi Bh-index

Možda vam se svidi

Leave A Reply