Dodik poručio: Srbe više niko ne smije ponižavati i ucjenjivati

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Rudom da je Republika Srpska stabilna i da je stabilizovala svoje finansije, a da na političkom planu Srbe više niko neće moći da ponižava i ucjenjuje, javila je Srna.

– I u ovoj godini bilježimo pristojan rast proizvodnje. U narednoj godini smanjićemo naše obaveze za 250 miliona KM, što ukazuje na činjenicu da će Srpska sljedeće godine imati stopu zaduženja od oko 39 odsto i to će biti najmanja stopa u regionu”, rekao je Dodik obraćajući se mještanima Rudog.

Republika Srpska će, poručio je on, biti politički i ekonomski sve jača i stabilnija, a tome će posebno doprinijeti nova reprezentacija predstavnika Republike Srpske u zajedničkim institucijama BiH.

Dodik je podsjetio da će odnos srpskih predstavnika u institucijama BiH prema Republici Srpskoj biti regulisan novim zakonom.

– To će važiti za sve, bez obzira na političku opciju. Republika Srpska je pokazala da ima svoj karakter prema vlasti, poručio je Dodik.

Prema njegovim riječima, vlast u RS-u uvijek će biti narodna, pa će tako Srbi reći svoju konačnu riječ i o odnosu prema NATO-u, a sadašnji stav je jasan – Srbi ne žele članstvo u toj alijansi.

Dodik je rekao da više nikada neće dozvoliti bilo kome da ponižava srpski narod, njegove instuticije i obilježja.

Možda vam se svidi

avatar