Dodik: Nije fer da djeca dužnosnika ne mogu dobiti posao zbog poznatih roditelja

Predsjednik Republike Srpske (RS) i Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik postavio je danas pitanje zašto i djeca dužnosnikau RS-u ne bi imala pravo raditi u nekim institucijama i javnim poduzećima, ako zadovoljavaju sve zakonske uvjete.

-Nisam za to da se djeca eleminiraju samo zato što su njihovi roditelji poznate javne osobe – naveo je on.

Kometirajući kritike opozicije zbog zapošljavanja sina Željke Cvijanović u zajedničkoj bh.kompaniji „Elektroprenos” te najavu da bi i kćer člana Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića trebala početi raditi u jednom od ministarstava Vlade RS-a, Dodik je u izjavi novinarima u Banjoj Luci rekao da on ne podržava bilo kakve zloupotrebe u procedurama za radna mjesta, ali je protiv „hajke” koja se u tom pogledu pokušava da, kako kaže, napravi u javnosti.

-To nije koretno i nije fer – rekao je on i dodao da nitko ne smije biti eliminiran samo zato što je dijete dužnosnika.

Za sina Željke Cvijanović koji je nedavno dobio posao u „Elektroprenosu BiH” je rekao da zadovoljava sve uvjete i da se radi „o dobrom momku i da je dobro da se zadrži u RS-u”.

-Ako iz njegove djelatnosti postoji netko tko je bolji, ima bolje ocjene, neka bude taj netko zaposlen. Ali, mislim da je ova hajka na principu da neko treba da bude eliminiran samo zato što je nečiji sin, što nije fer – tvrdi entitetski predsjednik.

Na stavove Transparency Internationala (TI) u vezi sa zapošljavanjem sina Željke Cvijanović u kompaniji u kojoj je njegova majka po premijerskoj funkciji predstavnik kapitala RS-a, Dodik je odgovorio pitanjem novinarima zašto ne objave da u TI radi kćer ekonomske analitičarke Svjetlane Cenić.

Dnevno.ba

Možda vam se svidi

Comments are closed.