5 C
Kakanj
Nedjelja, 9 Maja, 2021

“Dodik ne zaboravlja na čijim je tenkovima došao na vlast”: Crnadak optužuje lidera SNSD da u dogovoru sa Izetbegovićem uništava SrpskuCrnadak kaže da su sve prazne priče koje se ovih dana mogle čuti, zveckanje oružjem i dogovoreni sukob Dodika i Izetbegovića, bile su samo dimna zavjesa iza koje Dodik “nastavlja da bude partner NATO savezu”.

Nastavak NATO puta BiH, pljačka Republike Srpske putem najnovijeg zaduženja, agresivna retorika sve to je rezultat dogovora između SNSD i SDA, kojim ove stranke pokušavaju pomoći jedna drugoj pred Opšte izbore 2022.

Ovim je riječima aktuelnu političku situaciju u RS i BiH i zbivanja u posljenjih nekoliko dana ocijenio potpredsjednik PDP i naroedni poslanik Igor Crnadak.

– Milorad Dodik je lukavo prećutao da je u Brisel u ime BiH poslat još jedan Godišnji nacionalni program, odnosno ANP. Time je ponovo slagao Srbe, prećutkujući da je kao predsjedavajući Predsjedništva BiH ispunio još jednu obavezu prema NATO snagama, ne mareći za skupštinske odluke protiv takvih aktivnosti, koje za njega predstavljaju samo još jedno mrtvo slovo na papiru – rekao je Crnadak.

Crnadak kaže da su sve prazne priče koje se ovih dana mogle čuti, zveckanje oružjem i dogovoreni sukob Dodika i Izetbegovića, bile su samo dimna zavjesa iza koje Dodik “nastavlja da bude partner NATO savezu”.

– On očito ne zaboravlja na čijim tenkovima je došao na vlast. Dok njegov kolega iz Predsjedništva BiH Željko Komšić za upućeni dokument u NATO sjedište naziva političkom pobjedom, Dodik i njegovi mediji izmišljaju afere tamo gdje ih nema kako bi pokušali prikriti da je Program reformi isto što i ANP i da se BiH nalazi u MAP, odnosno Akcionom programu za članstvo u NATO – kaže Crnadak.

On dodaje da PDP ne trebaju Komšićeve potvrde da se ANP šalje u Brisel, jer ova stranka odavno upozorava da Dodik i SNSD vode BiH u NATO.

– Ne smijemo zaboraviti da je Dodik u Narodnu skupštinu Republike Srpske donio falsifikovani Program reformi, da bi prikrio činjenicu da je to zapravo ANP. Kilometrima se mjere laži koje će SNSD-ove vlasti izgovoriti narodu kako bi zamaskirali činjenice da su BiH doveli na prag NATO alijanse, čemu se srpski narod oštro protivi – kaže Crnadak.

Crnadak zaključuje da ipak narod sve manje vjeruje u SNSD prevare na koje su spremni, a kako bi se zadržali na vlasti, ali još samo kratko i tu istinu ne mogu sakriti loše laži servirane protiv političkih neistomišljenika iz režimske kuhinje.

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO