15 C
Kakanj
Utorak, 11 Maja, 2021

Doček za našeg šampiona Amela Tuku zakazan za srijedu, 5. august, u 21:30 sati u Kaknju

U srijedu, 5. augusta 2015. godine, u 21:30 sati, u Kaknju će biti organiziran veliki doček za Amela Tuku, uspješnog kakanjskog i bosanskohercegovačkog atletičara.

Doček u gradskoj jezgri Kaknja, u ulici Alije Izetbegovića, organizira Općina Kakanj koja je za Amela pripemila i nekoliko iznenađenja. Prije i nakon dočeka na velikoj pozornici nastupit će Haris Berković, pobjednik jednog od ovogodišnjih regionalnih muzičkih takmičenja.

“Amel zaslužuje dostojanstven doček i zato smo pokrenuli aktivnosti da organiziramo doček na kojem ćemo pozdraviti našeg šampiona u njegovom gradu Kaknju. Čuvajte glas do dočeka da ga gromoglasno pozdravimo, pripremite dlanove za snažan pljesak, ponesite u srcu ljubav prema Kaknju i domovini BiH jer će i on učiniti isto, dođite na doček za našeg šampiona. Građane Kaknja i građane drugih općina i gradova iz naše lijepe i jedine domovine BiH pozivamo da masovno prisustvuju dočeku našeg šampiona u Kaknju i da tako pokažemo da je Amel ponos Bosne i Hercegovine. Takvu poruku želimo poslati iz Kaknja”, rekao je načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra.

U okviru priprema za doček, Općina Kakanj je u gradskoj jezgri Kaknja izvršila postavljanje velikog panoa sa porukom “Amel Tuka ponos Bosne i Hercegovine”.

U vrijeme dočeka saobraćaj motornih vozila će biti obustavljen u dijelu gradske jezgre Kaknja, a vozila će se preusmjeravati na alternativne pravce.

Prije velikog dočeka u Kaknju, Amel će biti dočekan u 12:30 sati na Međunarodnom aerodromu Sarajevu. Na ovaj doček će iz Kaknja otputovati Amelovi sugrađani u dva autobusa. U 14:00 sati u Zenici će doček organizirati  Atletski klub Zenica. (Press Općine Kakanj)

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO