Doboj: Krađa u kladionici BH Play

0

Na području Kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 27.02.2018. godine, u 04,40 sati, u ulici Bulevar Ezhera Eze Arnautovića, izvršena je teška krađa u Sportsku kladionicu “Sport Plus”, gdje je otuđen LCD TV aparat i metalna kasa sa neutvrđenom količinom novca. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Dana 27.02.2018. godine, u 17,15 sati, u ulici Aleja Šehida, izvršenim pregledom vozila i lica u vozilu policijski službenici su kod lica M.A., iz Zenice, pronašli materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, te je prilikom pregleda putničkog motornog vozila “Golf”, registarskih oznaka K67-A-559, pronađeno vatreno oružje, tačnije pištolj sa jednim okvirom i osamnaest komada municije. Sporna materija i oružje su oduzeti, a lice M.A. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske uprave I.

Kakanj

Dana 27.02.2018. godine, u 20,30 sati, u ulici Selima ef. Merdanovića, u Sportskoj kladionici “BH Play”, od strane nepoznatog lica je izvršena krađa novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Zavidovići

Dana 27.02.2018. godine, u 14,00 sati, u mjestu Dolovi, izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo lica B.A., iz koje su tom prilikom otuđena tri zlatna prstena i novac. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Dana 27.02.2018. godine, u 16,10 sati, u mjestu Dištica, izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo lica P.F., iz koje je tom prilikom otuđen ručni sat i pištolj. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda, u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.