Do četvrtka u BiH snijeg, a onda…

0

U Bosni i Hercegovini u nedjelju će biti oblačno vrijeme.

U većem dijelu Bosne se očekuje snijeg. Vjetar će biti umjeren do jak, na momente može biti i olujan sjeverni i sjeverozapadni. Visina novog sniježnog pokrivača u toku 24h: 2 do 10, u višim područjima srednje, istočne i zapadne Bosne bit će od 15 do 20 cm. Jutarnje temperature kretat će se od -12 do -2, na jugu od 0 do 5, a dnevne od -4 do 4, na jugu do 10 stepeni.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

U BiH u ponedjeljak će biti pretežno oblačno vrijeme sa snijegom u Bosni. Visina novog sniježnog pokrivača u toku 24h: 5 do 10, lokalno i do 20 cm. Jutarnje temperature od -11 do -3, na jugu do 2, a dnevne od -3 do 1, na jugu do 4 stepena.

U Bosni u utorak će biti pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabim snijegom ili susnježicom. U Hercegovini će biti sunčano vrijeme. Jutarnje temperature od -7 do -2, na jugu do 2, a dnevne od -4 do 2, na jugu od 4 do 9 stepeni.

U Bosni u srijedu će biti pretežno oblačno vrijeme, ponegdje je moguće provijavanje slabog snijega. U Hercegovini će biti sunčano vrijeme. Jutarnje temperature od -6 do 0, na jugu od 1 do 4, a dnevne od 0 do 3, na jugu od 5 do 10 stepeni.

Od četvrtka pa do kraja sedmice bit će stabilno vrijeme i bez padavina, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.