Đukanović o nesuđenim junacima: “Poraženi ostaci velikosrpskog nacionalizma u Crnoj Gori”

Demokratska partija socijalista Mile Đukanovića najoštrije je osudila, kako su kazali, nasilničko i huligansko ponašanje poslanika Demokratskog fronta koji su sinoć u Parlamentu Crne Gore izazvali, kako navode, vandalski incident nezapamćen u crnogorskoj historiji.

Uprkos, kako su kazali, tolerantnom stavu i konstruktivnom ponašanju vladajuće koalicije, u nastojanju da omogući predstavnicima te političke manjine da prepozna šansu da u svojoj državi djeluje kao odgovoran politički subjekt, poslanici DF-a se, kako dodaju, redovno identifikuju sa ulogama nekih kvazi – nacionalnih heroja na barikadama tuđih interesa.

“Na kraju se to ‘herojstvo’ i proklamovana spremnost na žrtvu, svede na lošu imitaciju nacionalističkog vandalizma iz devedesetih, gde je mjera junaštva iživljavanje nad mikrofonima u Parlamentu. Poslovično ovi nesuđeni junaci brzo pređu put od umišljenih heroja, preko primitivnih prostaka agresivnih u masi, do nezaobilazne, ali sada već tragikomične uloge neshvaćenih žrtava”, ocjenjuju iz DPS-a, prenosi “RTCG“.

Možda vam se svidi

Leave A Reply