Đonlagić: Ne dozvoliti da Čović i Dodik zasjednu u Predsjedništvo BiH

Predstavnici Demokratske fronte i Građanskog saveza danas su Centralnoj izbornoj komisiji predali liste kandidata za predstojeće opće izbore 2018. godine.
– Danas smo Centralnoj izbornoj komisiji BiH predali kandidacijske liste za opće izbore 2018. godine, Koalicija Demokratska fronta-Građanski savez-Željko Komšić: BiH pobjeđuje – kazao je novinarima potpredsjednik Demokratske fronte Đenan Đonlagić.
Dodao je da su predali kandidacijske liste za sve nivoe vlasti, s ukupno oko 500 kandidata.
– S ponosom možemo reći da imamo, i s aspekta nositeljica kandidacijskih listi, pet žena koje nose liste za određene nivoe vlasti – kazao je Đonlagić.
Napomenuo je da su završili jedan važan proces okrupnjavanja lijevog građanskog političkog bloka, te da ulaze u izbore vrlo optimistični.
– Naš generalni politički cilj je već poznat, a to je da ulazimo u političku borbu i političku bitku gdje nećemo dozvoliti da dvojac Milorad Dodik i Dragan Čović zajedno zasjednu u Predsjedništvo BiH. Pošto je zajednički kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić, uradit ćemo sve da u Federaciji BiH pobjedimo Dragana Čovića kao kandidata HDZ-HNS – kazao je Đonlagić.
Dodao je da su potpuno ubijeđeni u tu pobjedu, jer cijene da su u ovom mandatu 2018-2022. pred BiH vrlo veliki izazovi.
– Apsolutno vjerujemo da će građani BiH prepoznati opasnost koja je nad BiH i s tim u vezi podržati kandidaturu Željka Komšića i ne dozvoliti da dvojac Čović-Dodik zajedni zasjednu u Predsjedništvo BiH. To je glavni politički cilj – naveo je Đonlagić.
Kazao je da će sačekati da CIK BiH ovjeri kandidacijske liste i da verificira ove kandidate koje su danas predali te da će, i tek nakon toga službeno objaviti imena svih kandidata na svim nivoima vlasti.

 

Možda vam se svidi

Leave A Reply