Djevojčica (13) rekla da su je otac i brat zlostavljali, majka ih brani, ali jedna stvar dokazuje da je bila maltretirana

Maloljetna J. M. (13), iz Mačvanskog Metkovića (Srbija), koju su, navodno, se*sualno uznemiravali otac i rođeni brat, tek treba da bude saslušana pred Višim javnim tužilaštvom u Šapcu, što će unijeti više svjetla u ovaj slučaj, koji je izazvao veliko uznemirenje u Mačvi.

– Procedura je specifična jer je riječ o maloljetnoj osobi, pa je uključen i Centar za socijalni rad u Bogatiću. Djevojčica na saslušanju mora imati punomoćnika, a sve su to razlozi za sinhronizovani rad sa drugim institucijama – kaže, za pomenuti list, Milan Milutinović, portparol Višeg javnog tužilaštva u Šapcu.

Iako je slučaj privukao veliku pažnju, u tužilaštvu nisu spremni da pruže više detalja, pogotovu jer je žrtva praktično dijete i nema još punih 14 godina. Svakako, biće naložena procijena psihologa i psihijatra, kao i vještačenje, bez obzira na to da li dokazi idu u prilog njenim tvrdnjama.

– U međuvremenu, saslušana je majka djevojčice, ali ona nije stala na stranu kćerke, već je branila supruga i sina, zbog čega je ovaj slučaj postao prava misterija – kaže izvor iz istrage koji ne isključuje da bi se mogao dogoditi nekakav preokret.

Navodno, otac i sin koji su u petak satima saslušavani pred Višim javnim tužilaštvom, nakon čega im je određen pritvor, veoma su kivni zbog svega. Oni su opovrgli optužbe kćerke i sestre, a istražiteljima je, takođe, veoma čudno što se nasilje koje je opisala djevojčica navodno desilo dva puta – na potpuno isti način.

Brala duhan

– Se*sualno uznemiravanje će vjerovatno još neko vrijeme biti predmet dokazivanja, ali nedvosmisleno je da je djevojčica bila eksploatisana teškim fizičkim radom. Brala je duhan, što se u Mačvi smatra jednim od najtežih poslova, a novac je morala da preda ocu. Ta okolnost dovoljna je da ne možemo pričati o savjesnom roditelju – kaže jedan mještanin Mačvanskog Metkovića, koji ne želi da mu pominjemo ime.

Možda vam se svidi

Leave A Reply