"Dječiji kutak" – svečano puštena sigurna soba u OŠ "Hamdija Kreševljaković"

Današnjim susretom u OŠ Hamdija Kreševljaković, svečano je otvoren Dječiji kutak koji World Vision BiH pokreće u općini Kakanj. Dječiji kutak pruža siguran prostor za djecu i porodice podržavajući procese normalizacije života u zajednicama pogođenim katastrofama kao što je ova posljednja zadesila BiH.

Dječiji kutak se može definisati kao sigurno mjesto gdje se mogu organizovati kreativne, sportske i edukativne aktivnosti za djecu, podizati svijest o rizicima kojima su djeca ozložena, i uticati na zajednicu da počnu proces stvaranja sigurnog okruženja za djecu.

“Dok razmišljamo kako osposobiti putnu komunikaciju, kako evakuisati ljude ugrožene poplavom, kako konstruisati nove kuće, kako naći za ljude smještaj – mi ne razmisljamo kakve posljedice priordne katastrofe izazivaju u nama, a kamo li na ovim mladim naraštajima.” – kazao je u svom obraćanju općinski načelnik Nermin Mandra.

[doptg id=”19″]

Svečano presijecanje vrpce i puštanje u rad “Djrečijeg kutka” su ozvaničile Amra Kurbegović menadžer projekta ispred World Visiona i Nedžmina Buza, dir. OŠ Hamdija Kreševljaković

„Dječiji kutak se gradi na postojećim strukturama, a u ovom slučaju je to OŠ “Hamdija Kreševljaković” koja je pokazala izuzetnu želju i predanost da u partnerstvu sa WV-onom uspostavi dječiji kutak u ovoj zajednici.“ – kazala je Amra Kurbegović, projekt menadžer World Visiona.

Dječiji kutak će biti otvoren od ponedeljka do petka u terminima od 9-14h a svakodnevni rad sa djecom će pripremati i voditi tim za animaciju Emina Topalović – koordinatorica aktivnosti i animatorica, Amila Brodlija – animatorica i Amar Kadić-animator. Uprava OŠ “Hamdija Kreševljaković” će kroz sljedeću godinu sprovoditi projekte i aktivnostima koje su usmjerena na djecu s posebnim potrebama, djecu prvih razreda kao i nadarenu djecu.

Kakanj-x

Možda vam se svidi

Comments are closed.