Dječaka iz Srbije usmrtila ledena skulptura

0

Emran Hamza (2), porijeklom iz Srbije, poginuo je u nedjelju na božićnom sajmu u Luksemburgu, kada se ledena skulptura od 700 kilograma pala na njega.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Na vašaru se nalazila postavka ledenih skulptura – kućica, fotelja i Deda Mraz. Emran je razgledao figure i fotografisali smo ga. Posljednja slika mu je na ledenoj fotelji“, s kendlom u grlu priča nesrećni ujak.

Nakon što se dječak slikao na fotelji, desila se tragedija.

Gornji dio kućice bio je deblji i ona je odjednom pukla i počela da se ruši. Pružio sam ruku da je zadržim, kao i moj zet, ali se led, nažalost, već sručio na dijete“, priča Alijević.

Otac je uspio da izvuče sina ispod gomile leda.

Išla mu krv na usta i preminuo je“, kaže ujak i ističe da je u momentu pada skulpture u blizini bilo još nekoliko djece.

Emranov stariji brat je takođe bio tu, kao i druga djeca, koja su se igrala. Tog dana je bilo toplo, temperatura je bila u plusu, a reflektori upereni u led. Pretpostavljam da je zbog toga došlo do topljenja i da se kućica zato srušila. To što nas je zadesilo viša je sila, Bog je odabrao da se baš Emran nađe u tom trenutku na tom mjestu. Mi bismo voljeli da se ovo ne dogodi nikome drugom, nijednom djetetu, kao i da se obrati pažnja kada se prave skulpture, da se to ne radi nestručno“, kaže ujak nastradalog dječaka i napominje da je ukupna težina svih skulptura dvije tone.

Porodice Hamza i Alijević goranskog su porijekla, ali je on, kao i dječakova majka, odrastao u Zemunu.

Asmir Alijević kaže da su ih pogodila nagađanja u luksemburškim medijima da je dječak gurnuo statuu.