Djeca koju je oteo otac nakon četiri godine pakla u zagrljaju majke

Djeca Slavice Burmazović, koju je njen bivši suprug, Turčin, prije četiri godine, na prevaru, odveo, prvo u Tursku, a zatim u Iran, stigla su danas prije podne u Beograd.

Djeca koju Slavica nije vidjela godinama danas imaju 15, 14 i osam godina.

“Danas je prvi dan ostatka našeg zajedničkog života, naše sreće”, rekla je njihova majka Slavica pred slijetanje aviona.

Djeca su stigla na beogradski aerodrom u organizaciji Ministarstva vanjskih poslova Srbije, a Slavica kaže da je za tu neizmjernu sreću zahvalna ministru Ivici Dačiću i ambasadoru Srbije u Iranu Draganu Todoroviću, piše “Tanjug”.

Nakon četiri godine od otmice i više od tri godine od pravosnažne presude turskog suda, na osnovu dogovora ministra Dačića i ministra vanjskih poslova Irana Muhameda Zarifa, djeci je omogućeno da se vrate majci Slavici Burmazović.

Djecu je dopratio srbijanski ambasador u Iranu Dragan Todorović, a dočeku su prisustvovali i Dačić, generalni sekretar MVP-a Veljko Odalović i brojne novinarske ekipe.

Sa Slavicom je, dvije sestre i brata, dočekao i njen sin iz prvog braka.

Bivši suprug Slavice Burmazović, Turčin, odveo je troje djece bez majčine dozvole 2015. godine u Tursku.

Prvostepenom presudom suda djeca su u martu 2016. godine vraćena majci, ali je on uprkos zabrani napustio teritoriju Turske i otišao sa djecom u Iran.

Možda vam se svidi

Leave A Reply