Direktor zavoda u Pazariću otkriva imena onih koji su otimali od usta djece i gradili vile

0

Najavio je da će ovom prilikom otkriti i imena onih za koje smatra da su “otimali od usta djece i sebi gradili vile”.

Redžep Salić, direktor Zavoda za zbrinjavanje djece i omladine s poteškoćama u razvoju ”Pazarić”, za danas je zakazao vanrednu konferenciju za medije na kojoj će, kako najavljuje, ukazati na brojne nepravilnosti u radu prethodnog rukovodstva Upravnog i Nadzornog odbora ove ustanove.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

“Nakon pristiglih nalaza Porezne inspekcije FBiH, kao i sudskih vještaka otkrivene su ogromne nepravilnosti u radu prethodnog rukovodstva Upravnog i Nadzornog odbora Zavoda Pazarić”, kazao je Salić.

Najavio je da će ovom prilikom otkriti i imena onih za koje smatra da su “otimali od usta djece i sebi gradili vile”.

“Otkrit ću imena i prezimena ljudi koji su otimali od usta djece i omladine i gradili sebi vile. Iskreno se nadam da ćete se odazvati mom pozivu i pomoći da se naša ustanova očisti od parazita i kriminalaca koji su direktno učestvovali u pljački Zavoda, a trenutno su u upravljačkim strukturama u ovoj ustanovi”, stoji u pozivu za pres-konferenciju direktora Salića.

Podsjetimo, izlaganje izvještaja o radu Zavoda u Pazariću privuklo je pažnju javnosti nakon što je Redžep Salić u Parlamentu FBiH iznio šokantne detalje o stanju u ovom Zavodu.