Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH odgovorila nakon Tegeltijinog zahtjeva za ličnim osiguranjem

Nakon što je Milan Tegeltija, predsjednik VSTV-a, uputio zahtjev za pojačane mjere sigurnosti od Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, dostavljen je odgovor iz Direkcije u kojem se navodi da nadležnosti ovog tijela, a koje se odnose na štićene osobe, Direkcija prema zakonu nije nadležna niti ovlaštena da uspostavi neposredno fizičko osiguranje.

– Shodno navedenom, Direkcija je istog dana zatražila od svih policijskih agencija u BiH hitnu dostavu konkretnih podataka i informacija o Vašoj eventualnoj ugroženosti te smo do sada zaprimili odgovore SIPA-e, MUP-a TK, MUP-a BPK i Policije Distrikta Brčko u kojima se navode da ne raspolažu informacijama o ugroženosti Vaše sigurnosti – navodi se u odgovoru upućenom Tegeltiji.

Također, istakli su da Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH trenutno “ne raspolaže konkretnim informacijama o ugroženosti sigurnosti Milana Tegeltije te, s obzirom na to da Direkcija nema zakonsku nadležnost, potrebno je da se, u slučaju novih saznanja o prijetnjama Vašoj sigurnosti, obrati nadležnim policijskim upravama”.

Podsjećamo, Tegeltija je zaštitu tražio nakon što je kazao da se osjeća ugroženim, a nakon što je ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić pozvao na proteste ispred VSTV-a, prenosi avaz.

Možda vam se svidi

<b>NAPOMENA:</b>Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar