DF: Ispravljena greška aktuelne vlade koja za to nije imala mudrosti

Iz DF-a kažu da za razliku od aktuelnog premijera koji je vješto izbjegavao ustavnu dužnost građanina, odnosno odbranu države, na čelu nove vlade stajati će osoba koja to nije izbjegavala.

Iz Demokratska fronte pozdravljaju mogućnost izbora Maria Nenadića za novog premijera Vlade Kantona Sarajevo, saopćeno je iz ove stranke.

„Mi u DF-u smatramo da gospodin Nenadić posjeduje sve potrebne kompetencije za obavljanje premijerske pozicije, što je dokazao i kroz rad aktuelne vlade. Mišljenja smo da je politički ispravno da novu vladu Kantona Sarajevo predvodi ličnost koja nije opterećena uskim stranačkim interesima, te da je također politički ispravno u vremenu kada se Sarajevo od strane neprijatelja države proglašava takozvanom ‘džamahirijom’, pokazati da u Sarajevu niko ozbiljan nema problem s tim da na čelu Vlade Kantona Sarajevo stoji Hrvat“, poručili su.

Dodali su da za razliku od aktuelnog premijera koji je vješto izbjegavao ustavnu dužnost građanina, odnosno odbranu države, na čelu nove vlade stajati će osoba koja to nije izbjegavala.

„Time je ispravljena greška aktuelna vlade koja za to nije imala ni mudrosti niti političkog senzibiliteta. Ožalošćene iz reda takozvanih građanskih opcija koji nas u DF-u proglašavaju nacionalističkom opcijom, upućujemo na nastavak saradnje sa političkim opcijama (PDP i SDS) koje se nimalo ne ustručavaju u veličanju Draže Mihailovića. Takvi za nas u DF-u nikada neće biti nikakve građanske opcije. Neka sa njima i dalje nastave tvrditi kao što su i do sada tvrdili da za NATO put Bosne i Hercegovine nema konsenzusa“, navodi se u saopćenju DF-a.

Možda vam se svidi

Leave A Reply