Devet razloga zašto je iPhone bolji od Android mobitela

0

Ako ste u nedoumici koji mobitel kupiti – iPhone ili Android, Business Insider donosi devet razloga u korist – iPhonea.

1. iPhone prije dobiva najbolje aplikacije

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Iako iPhone ima manji udio na tržištu, programeri još uvijek aplikacije prvo rade za iOS. Naravno, možete pronaći većinu istih popularnih aplikacija i na Androidu, ali one nemaju uvijek najbolji dizajn i funkcionalnost. Ako vam je stalo da toga da imate najbolje aplikacije na svom smartphoneu, iPhone je bolji izbor, piše “Net“.

2. Bolje izgleda

S nekoliko iznimaka kao što su raskošni HTC One i Xiaomi Mi Note, na tržištu nema mnogo Android mobitela koji tako dobro izgledaju kao iPhone. Mnogi su prilično zdepasti i plastični. iPhone jednostavno ima bolji dizajn.

3. Apple Pay ubrzano postaje najbolji sustav mobilnog plaćanja

Apple Pay je još u ranoj fazi svog razvoja, međutim već se sada može reći da je Apple jedina kompanija koja je dosada razvila mobilni sustav plaćanja koji je toliko jednostavan za korištenje da su ga već prihvatili mnogi veliki trgovački lanci. Osim toga, Apple ima podršku od većine “kartičarskih” kompanija i banaka.

4. Apple Store daje izvrsnu korisničku podršku

Ne možete pobijediti Apple Store kad je riječ o korisničkoj podršci.

Gdje idete ako imate problem s vašim Android telefonom? Mnogi ljudi idu kod svojih mobilnih operatera, ali ti operateri nemaju istu vrst podrške koju Apple nudi kroz svoj Apple Store. Ako imate problema s vašim iPhoneom ili samo želite naučiti kako ga koristiti, Apple vas pokriva bolje nego bilo koji proizvođač Android telefona.

5. Uskoro ćete svoj dom moći kontrolirati iPhoneom

Appleova platforma za “pametni dom” pod nazivom HomeKit ove će godine doći bolje do izražaja kada proizvođači raznoraznih “gadgeta” počnu na tržište izbacivati uređaje za nju. HomeKit vam omogućuje da kontrolirate stvari kao što su svjetlo, grijanje, zaključavanje i otključavanje vrata i sl. uz pomoć svog iPhonea ili iPada. Očekujte hrpu novih gadgeta ove godine.

6. Roditelji imaju bolju kontrolu nad aplikacijama koje koriste njihova djeca

Uz iOS 8 dolazi i opcija Family Sharing koja vam omogućuje da s članovima svoje obitelji dijelite različite vrste aplikacija, knjiga i drugih sadržaja. Family Sharing također vam omogućava da ograničite korištenje određenih aplikacija na drugim iOS uređajima u slučaju da nisu prikladne za mlađe članove vaše obitelji.

7. Nijedan Android telefon nije ravan iPhoneovom senzoru otiska prsta

Neki proizvođači Android mobitela poput Samsunga i HTC-a pokušali su dodati senzore otiska prsta, međutim nijedan od njih nije tako koristan i precizan kao TouchID senzor na iPhoneu. Prije nekoliko godina Apple je kupio kompaniju Authentic koja se bavi razvojem senzora otisaka prsta na mobilnim telefonima. Nitko se od tada nije uspio ni približiti tehnologiji TouchID.

8. Vrlo malo Android mobitela može konkuriratri kameri iPhonea 6

Na tržištu ima malo smartphonea koji imaju tako kvalitetnu kameru kao iPhone 6. (Samsung Galaxy Note 4 tu se ipak dobro ističe). Fotoaparat iPhonea 6 snima izvrsne fotografije i dolazi s nekim zanimljivim opcijama kao što su mogućnost snimanja usporenih snimaka i “time-lapse” video. Štoviše, šuška se da će sljedeći iPhone imati kameru koja će konkurirari DSLR-ovima.

9. Vaš softver će uvijek biti ažuriran

Google novu verziju Androida objavljuje otprilike jednom godišnje, kao što i Apple radi za svoj iOS. Međutim, mnogi Android korisnici ne mogu dobiti najnoviji softver osim ako ne kupe novi telefon. To je zbog toga što proizvođači Androida i mobilni operateri često puta ne podržavaju najnovije, posljednje verzije Androida, čak i do nekoliko mjeseci nakon Googleove objave. iPhone je drugačiji. Svi modeli iPhonea dobivaju posljednja ažuriranja iOS-a čim ih Apple objavi.