Devet najvećih neistina kada je u pitanju briga o tijelu

Zdravstveni savjeti se nerijetko dobiju na osnovi principa “rekla-kazala”, ali nije sve što čujete korisno za vaše tijelo.

1. Sjedenje je štetno koliko i nikotin

1. Sjedenje je štetno koliko i nikotin

Začetnici ove tvrdnje smatraju da cjelodnevno sjedenje ubija. David Rempel, profesor medicine sa Sveučilišta u Kaliforniji, ističe da za metabolizam ne predstavlja razliku stojite li ili sjedite. On također navodi da stajanje može dovesti do boli u preponama, stopalima, nogama i leđima. Kako biste izbjegli bilo kakve bolove, svakih 45 minuta ustanite i krećite se 5 do 10 minuta.

2. Konzumacija kanabisa putem elektronske cigarete je bezopasna

Istina je, u stvari, da je unos bilo koje supstance putem električnih cigareta štetan, a to uključuje i kanabis. Bez obzira na njegove mnogobrojne medicinske koristi, zdravije bi bilo unijeti kanabis putem hrane ili ga izbjeći u potpunosti, ako za to nema vidljive potrebe.

3. Prakticiranje meditacije u kolektivu je djelotvorno

Iako je meditacija dokazano djelotvorna pri smanjenju mentalne zatrpanosti, koja iscrpljuje um, postavlja se pitanje o tome kakve pogodnosti prakticiranje meditacije može pružiti kolektivima velikih korporacija. Predlaganjem ovakvih programa, oni s pozicije moći svojim kolegama, koji su niže u hijerarhiji, poručuju da su sami krivi za stres koji osjećaju, bez obzira na težinu radnih zadataka. Iako je meditacija dobar prijedlog za smanjenje stresa, korisnije bi bilo razgovarati s nadređenima o tome postoji li način kako umanjiti sveukupni stres zaposlenih.

4. Određena ishrana sprječava pojavu raka

Ne postoje dokazi da ijedna vrsta hrane može spriječiti javljanje raka. Najbolji savjet je truditi se jesti zdravo, izbjegavati unos nikotina i redovno vježbati.

5. Ispiranje usta kokosovim uljem pomaže očuvanju zuba

 

 

(Kakanj-X / Zdravlje – (KX) )

Možda vam se svidi

Leave A Reply