Detalji stravičnog silovanja u Brčkom: Maloljetnik je djevojku skinuo golu, silovao i bacio u snijeg

Slučaj silovanja maloljetnice u novogodišnjoj noći u Brčkom izazvao je veliku pažnju javnosti kako u Brčkom tako i u Bosni i Hercegovini. Silovanje je izvršio 16-godišnjak, a „otisak“ saznaje da se sve zbilo u blizini jednog ugostiteljskog objekta u Brki kod Brčkog.
-To je bilo gnusno. Djevojka koja ima 17-godina je 1.januara oko 2:30 napustila lokal. Za njom je izašao i 16-godišnjak. Pretpostavka je da su se poznavali od ranije. Prišao joj je i nedaleko od lokala joj strgao odjeću, silovao i bacio je u snijeg. Znamo da je tu noć bila velika hladnoća, pa je djevojka dobila i blaže promrzline- kazao je „otisku“ izbor koji je upućen u cijeli ovaj slučaj.
Djevojka je nakon toga prevezena u Urgentnu službu gdje joj je ukazana ljekarska pomoć. Policija Brčko Distirkta veoma brzo je pronašla siledžiju, no čekali su se ljekarski nalazi koji su potvrdili da je nad 17-godišnjom djevojkom izvršeno silovanje.
Osumnjičeni je uhapšen, a u današnjoj pisanoj informaciji iz Tužilaštva je navedeno: „ Postupajući po prijedlogu Tužilaštva Brčko Distrikta BiH Osnovni sud u Brčkom odredio je jednomjesečni pritvor mladiću osumnjičenom da je u novogodišnjoj noći silovao maloljetnicu“ -On se sumnjiči da je 01. januara u ranim jutarnjim satima iza jednog ugostiljskog objekta u Brki kod Brčkog na polni odnos prisilio maloljetnu žensku osobu.
Nakon što ga je ispitalo u svojstvu osumnjičenog i donijelo naredbu o njegovom daljem zadržavanju Tužilaštvo je 2. januara podnijelo prijedlog za određivanje pritvora prema ovom licu. Tužilaštvo je ocijenilo da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni počinio krivično djelo silovanja, te da postoji opasnost da će uticajem na svjedoke ometati dalji tok istrage.
Na ročištu za određivanje pritvora prijedlog Tužilaštva prihvaćen je u cjelosti, te je osumnjičenom određen pritvor u trajanju do trideset dana. Budući da se takođe radi o maloljetnom licu opravdanost pitvora provjeravat će se svakih deset dana. Na rješenje o određivanju pritvora osumnjičeni i njegov branilac mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu Brčko Distrikta BiH- navedeno je u pisanoj informaciji iz Tužilaštva u Brčkom.
(Otisak.ba)
Možda vam se svidi

Comments are closed.