Detalji jučerašnje tragedije: Omer ispred zgrade hranio mačke, sat kasnije se ugušio u stanu

Dobojlija Omer Mutić (65) stradao je sinoć u svom stanu koji se nalazi u Vidovdanskoj ulici. Vatra je stan zahvatila oko 19.45 sati, dok komšije i Omerova rodbina za uzrok krive grijalice kojima se starac grijao.

Njegova sestra Senada Tabaković za Blic kaže kako je prije nekoliko godina u zgradu uvedeno centralno grijanje, ali da ga Omer nije htio uvesti u svoj stan.

– Cijevi su dovedene do pred sam stan. Govorila sam mu: “Omere ja ću platiti, hajde da uvedemo i tebi”, ali on ni da čuje – kroz suze govori Senada.

Kaže kako su joj policajci rekli da su tijelo pronašli na podu i da se njen brat najvjerovatnije ugušio od dima.

Nastradali Mutić nije imao porodicu, a komšije pričaju da su ga vidjeli sat vremena prije nego što je požar buknuo kako hrani mačke ispred zgrade.

Pored Omerovog stana, koji je u potpunosti izgorio, vatrena stihija je progutala i dnevnu sobu stana koji se nalazi iznad, nakon čega su je vatrogascu uspjeli obuzdati.

U Policijskoj upravi Doboj su rekli da im je sinoć oko 19.45 sati prijavljeno je u stambenoj zgradi u Vidovdanskoj ulici došlo do izbijanja požara u jednom od stanova.

– Pripadnici Teritorijalne vatrgasne jedinice Doboj pristupili su i gašenju požara stana iznad vlasništvo S. P. (74) prilikom čega je u istom izgorjela prostorija dnevnog boravka. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Doboj – rekli su u PU Doboj. Policijski službenici zajedno sa inspektorom za eksplozivne materije i poslove zaštite od požara PU Doboj danas će obaviti uviđaj kako bi se utvrdio uzrok požara.

Možda vam se svidi

Leave A Reply