Detalji brutalnog napada na Peru Gudelja: Ko je i zašto pucao na vlasnika FIS-a?!

Na lokalnom putu u mjestu Krčevina, kako je prijavljeno policiji nešto prije 14 sati, uočen je Pero Gudelj sa vidljivim povredama glave nanesenim iz vatrenog oružja…. Pero Gudelj, vlasnik FIS-a, ranjen je u glavu iz vatrenog oružja.. Pokušaj ubistva dogodio se u Krčevini kod Viteza, a ljekari se još bore za njegov život.

Na lokalnom putu u mjestu Krčevina, kako je prijavljeno policiji nešto prije 14 sati, uočen je Pero Gudelj sa vidljivim povredama glave nanesenim iz vatrenog oružja. Odmah je prebačen u bolnicu Fra Mate Nikolić u Novoj Biloj, gdje su ljekari konstatovali da je Gudelj u jako teškom stanju. Nakon toga, prebačen je u bolnicu u Sarajevo.

– Na Kliniku urgentne medicine primljen je pacijent inicijala P.G. rođen 1955. godine, sa teškim povredama glave, životno ugrožen. Stanje pacijenta je izuzetno teško, i on je trenutno na Klinici za neurohirurgiju, na intenzivnom odjeljenju, gdje mu se ljekari bore za život, izjavila je glasnogovornica KCUS-a Muamera Šehić.

Pripadnici PU Travnik iz bolnice u Novoj Biloj izuzeli su Gudeljevu odjeću zbog vještačenja. Dok ne budu okončane istražne radnje, ne može se govoriti o kvalifikaciji krivičnog djela, saopćili su iz Ministarstva unutrašnjih poslova SBK. Također, počinilac i motiv još nisu poznati.

Prema nezvaničnim informacijama Gudelj je u trenutku ranjavanja putovao prema svojoj farmi, koja se nalazi nedaleko od Viteza, a pronađen je nekoliko metara od svog automobila. Inače, Gudelj je vlasnik trgovačkog lanca FIS, čije je sjedište u Vitezu. Prošle godine također nedaleko od Viteza ubijen je biznismen Jozo Kafadar. Njegov ubica ili ubice još nisu otkrivene.

Više detalja u prilogu TV1…

Možda vam se svidi

Comments are closed.