Deset situacija u vezi koje žene tolerišu, a muškarci ne

Kada je riječ o emotivnim vezama, žene imaju mnogo više strpljenja u odnosu na muškarce. One imaju dosta razumijevanja i shvataju da neće uvijek sve teći savršeno glatko. Žene nisu savršene, već samo imaju mnogo više tolerancije.

Sljedeće obrasce ponašanja žene lakše prihvataju u vezama, za razliku od muškog pola, piše portal „Your Tango“.

1. Konstantno korištenje telefona

Uvijek postoji neki posao koji treba da završite ili nešto da odradite, što vas ne može odvojiti od telefona čak ni kada večerate.

2. Selektivno pamćenje

Koliko puta treba da ponovimo istu rečenicu, zato što muškarac nije dovoljno skoncetrisan za slušanje?

3. Ekstremna ljenost ili neurednost

Svi mi imamo naše trenutke, ali da nikada nemate vremena da pospremite stvari oko sebe? Zaista? Kada je kanta udaljena tri koraka, a vi i dalje ne sklanjate smeće, očigledno postoji problem.

4. Očekivanje da druga polovina uradi sve kućne poslove

Žena radi po cio dan, bilo da je riječ o poslu, čuvanju i njezi djeteta ili kuhanju ručka, a partner očekuje da očisti kuću dok on gleda televiziju?

5. Ne trudi se da osmisli planove

Ne bi trebalo stalno samo jedna osoba da bira u koji klub treba da izađete ili u koji restoran da odete na večeru. Muškarci treba povremeno da osmišljavaju izlaske i tako prave iznenađenja svojoj ljepšoj polovini.

6. Pretjerano druženje sa drugarima

Žene razumiju koliko je muškarcima važno da se druže sa svojom ekipom, baš kao što žene ne mogu da propuste kafu sa svojim drugaricama. Ali to nikada ne bi trebalo da bude izgovor kako bi napustili kuću i pobjegli od neke obaveze.

7. Zanemarivanje partnera i zaboravljanje malih gestova

Mali gestovi su lijep način da pokažete partneru da cijenite sve što čini za vas.

8. Služenje bijelim lažima

Zašto imate potrebu da pričate glupe laži koje koristite kao argument? Uvijek je bolje reći istinu i otvoreno razgovarati o tome.

9. Očekujete da dobijete, a ništa ne dajete za uzvrat

Veze se zasnivaju na davanju i dobijanju, imajte to u glavi.

10. Previše vremena provodite odvojeni

Vrijeme za sebe je jako važno, ali da se ne vidite danima ili sedmicama, govori da mu vaše prisustvo nije pretjerano bitno. (prva.rs)

Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar