Demontirali alarm i pobjegli sa 180.000 KM: Uhapšen osumnjičeni za pljačku banke

Policija Zeničko-dobojskog kantona uhapsila je jučer 45-godišnjeg Nevzudina Hrustića iz Kaknja, koji se sumnjiči da je učestvovao u pljački “Pavlović banke” u Han Pijesku prije skoro dvije godine.

Osnovni sud u Vlasenici za Hrstićem je raspisao potjernicu zbog krivičnog djela teška krađa, te su ga policajci MUP-a ZDK na zahtjev Policijske uprave Istočno Sarajevo uhapsili na području Kaknja, nakon čega su ga predali kolegama iz Istočnog Sarajeva.

Nakon ispitivanja u policiji i kriminalističke obrade, Hrustić je predat u dalju nadležnost Osnovnom sudu u Vlasenici, te mu je određen jednomjesečni pritvor i trenutno se nalazi u KPZ Istočno Sarajevo.

Sumnja se da je Hrustić 14. maja 2015. godine, sa više saučesnika opljačkao poslovnicu “Pavlović banke” u Han Pijesku, odakle je ukradeno preko 180.000 maraka.

Lopovi su tada obili poslovnicu u ulici Srpske vojske oko dva sata iza ponoći, te za 22 minuta izveli svoju “operaciju” – iznijeli sef sa novcem i pobjegli. Kako se tada moglo čuti, provalnici su prvo isjekli kablove alarma, a zatim razvalili ulazna vrata i ušli po plijen.

Pljačku su snimile kamere video-nadzora banke koji provalnici nisu uspjeli da onesposobe. Nakon izlaska iz banke, oni su otvorili sef i iz njega uzeli novac, a potom ga bacili u obližnji potok.

Prema nezvaničnim informacijama, “mozak” cijele operacije bio je upravo Hrustić, kojeg su kasnije u vezu sa ovom pljačkom doveli DNK tragovi koji su izuzeti sa mjesta događaja.

Hrustić se, prema nepotvrđenim informacijama, dovodi u vezu sa jednom od kriminalnih grupa iz Srbije koja se sumnjiči za pljačku pošte 2008. godine u Čenti kod Beograda, te za više krađa i razbojništava u Beogradu, Čačku i Novom Pazaru. (Faktor.ba)

Možda vam se svidi

Leave A Reply