Demonstranti dali ultimatum policiji pa otišli, Vučićevi ljudi kreću u Beograd?

Podsjetimo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti od 12 sati vezano za sinoćnje događaje.

Demonstranti koji su sinoć upali u zgradu RTS-a su se okupili ispred zgrade Predsjedništva Srbije u kojoj je održao presicu i glasno tražili njegovu ostavku.

Blokirali su izlaze iz zgrade kako Vučić ne bi mogao izaći. Nakon što su ga satima držali u blokadi, odlučili su napustiti plato ispred zgrade Predsjedništva Srbije i krenuti prema obližnjoj policijskoj stanici kako bi, prema riječima predvodnika protesta Boška Obradovića, “oslobodili” mladića koji je uhapšen sinoć prilikom upada u prostorije Radiotelevizije Srbije.

Tamo su satima zahtijevali da se puste svi uhapšeni zbog upada na RTS, a na kraju su dali ultimatum policiji i završili sa protestom za danas.

Demonstranti su se počeli razilaziti nakon što je Obradović dao ultimatum policiji. Kamion s kojeg su se govornici obraćali demonstrantima također je napustio Bulevar despota Stefana u kojoj se nalazi policijska stanica. Policija i dalje stoji u kordonu pred policijskom stanicom, ali su skinuli šljemove.

Boško Obradović je ispred demonstranata dao policiji ultimatum do sutra u 15 sati da pusti ljude koji su uhapšeni prilikom upada demonstranata u zgradu RTS-a.

“Ukoliko se to ne dogodi, organizatori protesta obavijestit će vas kada ćemo se ponovo okupiti, i tada kada se ponovo okupimo iz cijelog Beograda, iz cijele Srbije, njihov kraj je blizu, oni su gotovi, oni su prošlost”, poručio je Obradović, a javlja “N1“.

Beogradski mediji javljaju da se u Novom Sadu ispred sjedišta Gradskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) okupilo oko 200 Vučićevih pristaša uz poruke da će, “ako treba, i narod da brani državu”.

Možda vam se svidi

avatar