Demokratska fronta Kakanj: Saopštenje za javnost

Povodom Otvorenog pisma br:01/4-43/16 od 07.06.2016 god. od strane Saveza boračkih organizacija.

Na adresu Općinske organizacije Demokratske fronte Kakanj pristiglo je Otvoreno pismo Saveza udruženja boračkih organizacija općine Kakanj kojim je ukazano na nezavidnu poziciju u kojoj se 630 njihovih članova, odnosno nezaposlenih demobilisanih boraca nalazi u ovom trenutku. Apel je proslijeđen i na adrese Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH, direktorima Termoelektrane i Rudnika mrkog uglja Kakanj, načelniku Općine, kakanjskim političkim subjektima, te javnim preduzećima i ustanovama našeg grada. U njemu se traži od pomenutnih adresata da se prilikom raspisivanja narednih konkursnih procedura u obzir uzmu pripadnici ove populacije, jer su oni ti zahvaljujući kojima danas imamo električnu energiju iz TE, ugalj iz RMU i usluge iz JP i JU, tačnije, razlog su zašto uopšte danas slobodno i uzdignute glave koračamo ovom našom zemljom bosanskohercegovačkom.

Naglašavamo kako će Demokratska fronta, kao stranka čiji veliki broj članova posjeduje prestižna vojna odličja i priznanja, počev od samog predsjednika i Zlatnog ljiljana Željka Komšića pa nadalje, uvijek biti na strani legitimnih predstavnika demobilisanih boraca u njihovim nastojanjima da svoj nepravedni socijalni status poboljšaju i unaprijede.
U tom smislu, pružamo im punu podršku u isticanju i etiketiranju svih onih koji su odgovorni za postojeći maćehinski odnos i zaboravljanje doprinosa naših heroja, te njihovom istrajavanju na putu ka povratu izgubljenog i pogaženog dostojanstva. Osim toga, svoju senzibilnost spram prethodno navedenog ćemo potvrditi i listom kandidata za predstojeće Lokalne izbore na kojoj će svoje mjesto naći i bivši vojnici Armije RBiH, kako bi svojim političkim angažmanom i eventualnim izborom mogli doprinijeti institucionalnoj borbi crpljenjem demokratskih sredstava.

Stoga pozivamo kadrove stranaka koje trenutno vladaju navedenim preduzećima i ustanovama da se na ovom primjeru pokušaju dokazati patriotama kakvim se, često neopravdano, vole nazivati.
Iskreno se nadamo kako ova poruka neće naići na zid šutnje i kako se neće ponoviti besramno obezvrijeđivanje funkcije konkursa kao što je to bio slučaj sa 15-torkom iz TE.

Općinski odbor DF Kakanj

Možda vam se svidi

Leave A Reply