Delegati SDP-a, SBB-a i DF-a napustili sjednicu Doma naroda PFBiH

Delegati SDP-a, SBB-a i DF-a napustili su današnje vanredno zasjedanje Doma naroda Parlamenta FBiH nakon što je većinom glasova odlučeno da vladin prijedlog zakona o radu FBiH ostane na dnevnom redu, javlja Anadolu Agency (AA).

“Ne želimo učestvovati u ovom cirkusu. Ovdje su prekršena sva pravila i procedure”, istaklao je delegat SDP-a Aner Žuljević.

Delegatkinja DF-a Draženka Subašić istakla je kako je “zakon o radu FBiH mimo svih procedura stavljen na dnevni red”.

“Delegati DF-a napustili su zasjedanje Doma naroda Parlamenta FBiH kako bi se priključili građanima koji su se okupili ispred zgrade Parlamenta FBiH”, istakla je Subašić.

I delegati iz SBB-a naglasili su kako su se zbog stavljanja na dnevni red vanredne sjednice Doma naroda Parlamenta FBiH prijedloga zakona o radu FBiH “mimo poslovničkih odredbi odlučili napustiti zasjedanje”. Oni su odlučili da se također pridruže građaniama ispred zgrade Parlamenta FBiH.

Istovremeno, okupljeni ispred zgrade Parlamenta FBiH kako javlja reporter AA približili su se zaštitnoj ogradi u namjeri da je sruše i uđu u zgradu.

Ispred zgrade upućene su dodatne snage Specijalne jedinice MUP-a FBiH koje obezbjeđuju objekat u kojem je u toku vanredna sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH.

Naime, na vanrednoj sjednici Dom naroda Parlamenta FBiH trebao bi se danas izjasniti o prijedlogu zakona o radu FBiH koji je ranije usvojila Vlada FBiH, a kojem su se usprotivili sindikati okupljeni oko Saveza samostalnih sindikata (SSS) BiH.

Upravo na poziv Saveza samostalnih sindikata BiH u vrijeme dok se održava vanredna sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH ispred zBIHgrade okupilo se više hiljada radnika, ali i drugih građana koji protestuju protiv donošenja zakona o radu i od delegata traže da ga odbace smatrajući ga nepovoljnim po radnike u FBiH. (Vijesti.ba/Anadolija)

Možda vam se svidi

Comments are closed.