Delegat FBiH bez traga i glasa nestao u Njemačkoj, iz BiH i dalje izvlači novac

Slaviša Mihajlović delegat u federalnom Domu naroda već pet mjeseci živi i radi u Njemačkoj. Za to vrijeme nije prisustvovao niti jednoj sjednici ovog zakonodavnog tijela, dok je, s druge strane, regularno primao iznose blizu 3.000 KM mjesečno. Izračunali smo: za pet mjeseci nerada naplatio je minimalno 15.000 maraka građana.

Nije Mihajlović kriv što ne postoji parlamentarni nadzor i sankcija za ovakav slučaj. Ni federalni parlamentarci ne rade mnogo da takvo stanje promjene. Jedina razlika je što oni svoj parlamentarni nerad naplaćuju u BiH, a Mihajlović u Njemačkoj. Više od tri mjeseca nije zasjedao nijedan federalni dom, ali je sve uredno plaćeno.

Ovakve stvari su, izgleda, postale normalne u našoj zemlji. Isključivo zbog nedostatka reakcije javnosti. Narod šuti, a šutnjom se stvari odobravaju, komentira za Vijesti u 7 predsjednik Fondacije CPI Zoran Ivančić. Šuti i tužilaštvo, a strašne stvari koje se dešavaju zaboravljaju se za dva dana. Slučaj Mihajlović, ali i kompletan nerad federalnog parlamenta, odraz je stanja u društvu, kaže Ivančić.

(Emerin Ahmetašević/Hayat/Foto: Hayat)

Možda vam se svidi

Leave A Reply