Delegacija SPUS-a posjetila načelnika Općine Kakanj Nermina Mandru

Delegacija SPUS-a, predvođena predsjednikom Merimom Serdarevićem i zamjenicom Rijanom Jusufbegović, te PR Almom Strikom, danas je posjetila jednog od najuspješnijih načelnika u Bosni i Hercegovini, načelnika općine Kakanj Nermina Mandru.

Na prijemu se posebno govorilo o općinskim stipendijama za studente i sufinansiranju doktorskog studija za najbolje studente sa područja općine Kakanj. Tema razgovora je bio i rad Općine po pitanju zapošljavanja mladih, podsticaji koje Općna daje za pokretanje privatnog biznisa, razvoj i promocija općine, a sve u cilju da se stvori ugodnija sredina za život i ostanaka mladih.

Prijemu je prisustvovao i Mirsad Kadić, Kakanjac student Stomatološkog fakulteta sa klinikama u Sarajevu.

Povod je bio Kadićev uspjeh u obrazovanju i na polju naučno-istraživačkog rada. Naime, ove godine je ostvario značaj uspjeh u svijetu uspješno predstavljajući svoj fakultet i Bosnu i Hercegovinu na Internacionalnom kongresu u Ljubljani i Svjetskom stomatološkom kongresu studenata u Madridu, na koji je otišao samoinicijativno u individualnoj organizaciji uz podršku svog fakulteta.

Iako je njegova asocijacija studenata u procesu da postane dio internacionalnih organizacija, Kadić je uspješno predstavio svoj fakultet i državu te ukoliko se nastavi ovim putem studenti stomatologije Univerziteta u Sarajevu mogu postići zavidnu poziciju u svijetu. Iako je Bosna i Hercegovina tek u porcesu da postane dio Svjetske i Europske stomatološke asocijacije, Kadićeva prezentacija se pokazala uspješna što je jedan od prvih koraka za ulazak naše države u navedene organizacije.

Možda vam se svidi

Leave A Reply