Dejana: Nemam ruke pa sam Sulji umjesto njih dala osmijeh (FOTO)

Dejana iz Srbije i Suljo iz Sarajeva su prava ljubavna inspiracija koja dokazuje da ljubav ne poznaje granice ni prepreke. Njihove fotografije na Instagramu osvajuju mnoge jer su drugačiji i sretni

Dejana Bačko (24) je rođena bez ruku, ali uprkos svome hendikepu danas je akademski obrazovana slikarica i sportiskinja koja je u februaru osvojila zlatnu medalju na Svjetskom Para Taekwondo prvenstvu u Antalyi u Turskoj.

Suljo Keranović (23) iz Bosne i Hercegovine i Dejana su u vezi od prošlog juna, a njihov susret, kao i sve poslije toga, prava je bajka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Suljo Keranović (@s.keranovic_official) on Feb 26, 2019 at 5:50am PST

– Dok sam čekala autobus s prijateljicom, vidjela sam jednog momka koji me je gledao i primijetila sam da je osoba s invaliditetom. Prišla sam mu i pružila osmijeh umjesto ruke. Saznala sam da je iz Sarajeva, student diplomskog studija na Fakultetu političkih znanosti na Univerzitetu u Sarajevu, da ide na jednogodišnju akademiju “Schuler Helfen Leben” i da volontira u četiri organizacije. Oduševila sam se kada je rekao kako je trenirao futsal, stolni tenis, kuglanje i biciklizam, pa sam ga odmah pitala bi li trenirao taekwondo. Rekao mi je da je na studentskoj razmjeni i kako je danas njegov posljednji dan u Novom Sadu. Razmijenili smo brojeve telefona, otišli svako na svoju stranu, a ja sam, priznajem, bila malo tužna – ispričala je Dejana.

Prošla su četiri mjeseca prije nego što joj je Suljo poslao poruku na Instagramu. Neko vrijeme su se dopisivali, nakon čega je odlučio doći u Novi Sad kod Dejane.

Svoju ljubav i život dijele na mreži koja ih je i spojila. Fotografije koje objavljuju, pune pozitivne energije zrače srećom i mladenačkom zanosom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 𝘋𝘦𝘫𝘢𝘯𝘢 𝘉𝘢č𝘬𝘰 (@devojka_sa_krilima_) on Mar 3, 2019 at 2:02pm PST

– Zajednička ljubav nam je inspiracija za fotografije koje objavljujemo na društvenim mrežama. Pokušavamo razbiti predrasude o osobama s invaliditetom. Nije sramota biti invalid i možemo biti sretni bez obzira na to što smo ‘drugačiji’. Imamo i cilj, a to je motivirati ljude oko nas i pokazati im kako je u životu najvažnija sreća – kaže Suljo.

Zajedno treniraju u taekwondo klubu, a Dejana Sulju uči i slikati.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Suljo Keranović (@s.keranovic_official) on Dec 14, 2018 at 9:59am PST

– Puno se smijemo i imamo sličan smisao za humor. Tako se šalimo kako je njemu mnogo lakše slikati jer mu je sudbina dala jednu ruku, kojom me tako lijepo grli – ističe Dejana za Blic.

Možda vam se svidi

Leave A Reply