7 C
Kakanj
Utorak, 11 Maja, 2021

Deblokada: Danas probijanje puta kroz Željezno Polje

Putna komunikacija u Željeznom Polju bit će uspostavljena tokom dana, a najkasnije sutra, čime će život u ovom mjestu u srednjoj Bosni sa oko 5.000 stanovnika, koje je posljednjih mjeseci nekoliko puta pogođeno snažnim poplavama i klizištima, biti ponovo vraćen, javlja reporter bh. novinske agencija Patria (NAP).

Jučer je uređeno i korito rijeke Željeznice koja je posljednjih mjeseci plavila nekoliko puta, a tokom današnjeg ili najkasnije sutrašnjeg dana bit će puštena u promet i glavna saobraćajnica kroz ovo mjesto.

Mještani upozoravaju kako je putna komunikacija kroz Željezno Polje uspostavljena, ali da je to samo privremeno, te da će trebati uložiti još sredstava kako bi saobraćajnice u potpunosti bile sigurne za upotrebu.

Željezno Polje je tokom maja pogođeno snažnim klizištima, u kojima je uništeno više desetina kuća, javnih objekata, putna infrastruktura, a uništena su i mnoga poljoprivredna imanja. Više stotina ljudi iz ovog mjesta još uvijek je bez krova nad glavom i nalazi se u kolektivnim smještajima ili kod rodbine.

Tokom obilnih padavina koje su BiH zahvatile i u avgustu, u Željeznom Polju je ponovo uništena putna infrastruktura, piše NAP.

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO