Danel Rajković slao stravične poruke imamu Emiru Nuhiću: “PISAO JE DA ĆE ME ZAKLATI I ZAPALITI, SPOMINJAO MI JE KĆERKU…”

“Vrijeđao je Alaha, pisao je “Nož, žica, Srebrenica”. Nakon minut stigla je druga poruka u kojoj mi je pominjao kćerku i suprugu i da će ih silovati u džamiji, mene zavezati kao psa, na kraju zaklati i zapaliti”, priča šokirani  efendija Nuhić i dodaje da je o svemu odmah obavijestio policiju i nadležne institucije u Islamskoj zajednici.

Istakao je kako je 5. marta stigla još jedna poruka u kojoj je kako kaže efendija Nuhić, Rajković pisao da sve muslimane treba zaklati i protjerati.

Prijetnje ef. Nuhiću – SrpskaInfo.com

“Govorio je “vi ste Turci, kud nije neka bolest kao što je HIV, da vas sve pobije”. I to sam prijavio policiji. Opet sam obavijestio i Rijaset IZ, a sinoć oko pola dvanaest stigla je treća poruka. U toj trećoj poruci pominjao je automat i da će pobiti muslimane . Traži samo načine, jer su oko njega sve četnici , da dođe do muslimana. I najavio je da će naći načina da ih sve pobije. To sam danas prijavio policiji”, tvrdi efendija Nuhić i ne krije da ga je strah, piše “Avaz”.

Ističe kako to nije očekivao, jer je u džematu osam godina i nikad nije imao problema.

“Čak su mi se neki Srbi javljali, moje komšije i pitali me šta se događa, otkud prijetnje. Iskreno sam odgovorio da nemam pojma. Danas smo poslije podne namaza, imali mevlud u džamiji i svašta mi prolazi kroz glavu. Šta da pređe s riječi na djela, a ja nisam ništa uradio. Tako da sam bio primoran da prijavim policiji. Neka ga istraže i nadam se da će mu ući u kraj. Ja sam iz Bugojna. Ovdje je stigao moj brat i sestra. Porodica mi daje podršku”, pojašnjava Nuhić, prenosi “SrpskaInfo“.

Prijetnje ef. Nuhiću – SrpskaInfo.com

Takođe ističe kako je policija cijelu noć provela u blizini njegove kuće, jer je to zahtijevao. Uvjeren je da prijetnje nisu stigle s lažnog profila, kao i da prema nekim informacijama, Rajković studira u Beogradu. Kaže da je dodatno zabrinut zbog svih okolnih dešavanja.

“Azrin u Prijedoru, grafiti u Prijedoru, pa onda Novi Zeland, pa normalno je da je čovjek u strahu. Da je ne znam kome, nije u redu, a kamoli nekom imamu u RS”, kaže efendija Nuhić u nadi da će se na ovom konačno stati.

U Policijskoj upravi Prijedor je potvrđeno da su prijetnje prijavljene i da se u saglasnosti sa Tužilaštvom radi na tačnom utvrđvanju identiteta prijavljene osobe.

Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar