Danas sunce, sutra kiša, pa dolazi snijeg: Evo prognoze do utorka

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano. Po kotlinama u Bosni lokalno ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 1; Bugojno 2; Bihać, Ivan Sedlo, Jajce, Sanski Most, Tuzla i Zenica 3; Sarajevo 4; Brčko i Livno 6; Gradačac i Stolac 8; Mostar 17°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 953hPa, za 8 hPa je veći od normalnog i opada.

Bioprognoza: Nastavlja se period stabilnijeg vremena i povoljnijih biometeoroloških prilika, većim dijelom dana. U jutarnjim i večernjim satima preporučljivo je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti, u hladnijim periodima ne trebaju se izlagati jačim naporima.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano. Po kotlinama u Bosni u jutarnjim satima lokalno će biti magle. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 22°C, jugu zemlje od 23 do 27°C. U Sarajevu sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 19°C.

U subotu u Bosni postepeno povečanje oblačnosti sa sjeverozapada što će usloviti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Rijetko u Bosni u poslijepodnevnim satima može pasti veoma malo kiše. U Hercegovini većinom sunčano. Više oblačnosti jedino na sjeveru Hercegovine. Vjetar većinom umjerene jačine sjevernog smjera. Sredinom dana i prema poslijepodnevnim satima u Hercegovini i jugozapadu Bosne prolazno je moguć i jak vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C, na jugu zemlje od 9 do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje od 22 do 25°C.

U nedjelju u Hercegovini sunčano. U Bosni većinom sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama je izgledna magla i niska naoblaka. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 6 do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 14 i 18°C, na jugu zemlje od 21 do 24°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini više sunčanog vremena prije podne. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni je izgledna magla i niska naoblaka. Od sredine dana se prognozira postepeno naoblačenje sa zapada koje će u noći na utorak usloviti kišu. Na vrhovima planinama može padati i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini vjetar južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 4°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 22°C.

U utorak u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Na vrhovima planinama može padati i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini vjetar jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 9°C, na jugu zemlje od 11 do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 8 i 14°C, jugu zemlje do 20°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Možda vam se svidi

avatar