Danas sunčano uz temperaturu do 27, sutra kiša

Danas se Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu, a poslije podne i umjerenu oblačnost. Jače naoblačenje sa zapada se očekuje u večernjim satima. Tokom noći sa srijede na četvrtak, kiša i postupan pad temperatura zraka.

Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera, u noći u skretanju na sjever. Jutarnja temperatura zraka između 7 i 12, na jugu Hercegovine od 12 do 16, a najviša dnevna temperatura zraka između 22 i 27 stepena.

BIOPROGNOZA: Veći dio dana će biti ugodno, uz stabilne vremenske prilike i postepeni rast temperatura zraka. Sa dolaskom noći i približavanjem pogoršanja sa zapada, kod osjetljivih osoba djelimično će se pojačati tegobe vezane uz njihove bolesti. Moguće su reakcije na promjenu poput glavobolje, reumatskih bolova i nesanice.

ČETVRTAK – U Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Kiša se najprije očekuje u Krajini, zapadnim područjima Bosne i u Hercegovini, a tokom dana i u ostalim djelovima. Intenzivnije padavine očekuju se u zapadnim, sjeverozapadnim i južnim područjima. Očekivana količina padavina u tim djelovima kretat će se između 30 i 50 mm, a lokalno moze bit i više. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 7 i 12, na jugu Hercegovine od 13 do 17, a najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 23 stupnja.

PETAK – U Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 8 i 14, na jugu Hercegovine od 13 do 18, a najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 22 stupnja.

SUBOTA – U Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa mjestimičnom kišom. Jutarnja temperatura zraka između 7 i 13, na jugu Hercegovine od 13 do 18, a najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 20 stepena, pišu Nezavisne.

Možda vam se svidi

avatar