Danas sa radom počinje muzička škola u Kaknju

Danas će u Kaknju sa radom početi muzička škola. U prvi razred muzičke škole upisani su, prema pedagoškim pravilima, učenici koji će školske 2014/15. godine pohađati četvrti razred redovne osnovne škole.

Učenici će biti raspoređeni u 5 grupa i to: odsjek za klavir, odsjek za harmoniku, odsjek za gitaru, gudači i duvači.

P1060908

Podsjetimo, iz Ministarstva za obrazovanje nauku, kulturu i sport ZDK prije nekoliko mjeseci u Kakanj su stigle dobre vijesti. Kakanj – grad muzičkih talenata dobio je konačno muzičku školu.

Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK donijelo je, na inicijativu i uporno traženje kakanjske lokalne zajednice, Rješenje o upisu u Registar područnog odjeljenja u Kaknju u sastavu JU Osnovna muzička škola Zenica.

P1060910P1060912

U okviru pripremnih aktivnosti za početak rada novoformiranog područnog odjeljenja muzičke škole u Kaknju, Općina Kakanj je realizirala aktivnosti na rekonstrukciji i uređenju prostorija Javne ustanove za kulturu i obrazovanje Kakanj u kojima će se odvijati nastava. Izvršeno je krečenje prostorija i farbanje stolarije, rekonstrukcija mokrih čvorova, te su realizirane i druge aktivnosti kako bi se stekli uslovi za odvijanje nastavnog procesa muzičke škole.

P1060905P1060906

Foto: Zabilježeno tokom rekonstrukcije i opremanja prostorija muzičke škole

 

Možda vam se svidi

Comments are closed.