Danas pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većem dijelu zemlje

0
U Bosni i Hercegovini jutros je bilo pretežno oblačno vrijeme s mjestimičnom kišom.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica -3 stepena, Kupres 1,  Ivan-sedlo 2, Bihać, Jajce i Sokolac 3, Bugojno, Drvar, Livno, Prijedor i Sanski Most 4, Banja Luka, Gradačac i Sarajevo 5, Tuzla 6, Doboj, Srebrenica i Zenica 7, Zvornik 8, Stolac i Trebinje 9 i Mostar 11 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosio je 932 milibara, za 10 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom. Tokom dana, ponegdje u nižim područjima sjeverozapadne Bosne, kiša će prelazit u susnježicu i snijeg. Krajem dana i tokom noći, usljed pada temperatura, kiša će i u istočnim područjima prelazit u susnježicu i snijeg. Intenzivnije padavine se očekuju u zapadnim i ponegdje u centralnim djelovima. Vjetar u Bosni slab do umjeren južnog smjera, a u Hercegovini pojačano jugo. Najviša dnevna temperatura od 2 do 11, na jugu do 14 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme s kišom. Tokom noći, kiša može prelazit u susnježicu. Najviša dnevna temperatura oko 7 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.