Danas počinje suđenje Radončiću

Danas početak glavnog pretresa u predmetu ‘Radončić Fahrudin i drugi’

Početak glavnog pretresa u predmetu “Radončić Fahrudin i drugi” bit će održan danas u Sudu BiH kako je ranije najavljeno, potvrdili su Feni iz te sudske institucije.

Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić polovinom marta u Sudu BiH izjasnio se da se ne osjeća krivim za djela koja mu se stavljaju na teret.

On se, prema optužnici Tužilaštva BiH, tereti za udruživanje radi činjenja krivičnih djela, ometanje rada pravosuđa i davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Ostali iz predmeta: Bakir Dautbašić, Bilsena Šahman i Zijad Hadžijahić također su se izjasnili da nisu krivi za djela koja im se stavljaju na teret.

Protiv tih osoba 15. februara potvrđena je optužnica. Oni su, prema optužnici, dogovaranjem i međusobno povezanim radnjama počinili krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela, ometanje rada pravosuđa i davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Svi optuženi, osim Radončića, brane se sa slobode. Njemu je, nakon što je prekršio mjere zabrane koje mu je izrekao Sud BiH – napuštanje mjesta boravišta, kućnog pritvora i kontaktiranje s medijima, na prijedlog državnog tužilaštva ponovo određen pritvor. (FENA)

Možda vam se svidi

avatar