Danas odluka o Vladi Srbije, 50 posto resora vodit će žene

 
Novu vladu Srbije čija je mandatarka Ana Brnabić činit će 50 procenata žena, dva nova ministarstva i po svoj prilici koalicija naprednjaka, socijalista i Šapićevog SPAS-a, javljaju srbijanski mediji.
Poslije skoro četiri mjeseca od kada su održani parlamentarni izbori, danas bi, poslije sjednice Predsjedništva Srpske napredne stranke, trebalo da bude poznat sastav nove vlade – ko će činiti koalicionu većinu, kao i ko će biti ministri.
Prethodnih mjeseci svaka informacija čuvana je u najstrožijoj tajnosti. U stvari, za tim nije ni bilo potrebe, jer osim predsjednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića, niko nije znao detalje, piše „Blic“.
Prije desetak dana prvi put je spomenuo da će predložiti mandatarki Brnabić dva nova resora i pojačanje u vidu žena ministara.
Gostujući prije dvije večeri u jednoj televizijskoj emisiji, Brnabić je istakla da će u novoj vladi biti sjajna energija i također je potvrdila da će polovinu vlade činiti žene. Tokom prethodnih mjeseci u javnosti se špekuliralo da bi nove ministrice mogle biti Darija Kisić-Tepavčević, Irena Vujović, Marija Obradović…
Brnabić je navela da je na mnoge ministre ponosna i da su mnogi uradili odličan posao.
Iako se zasigurno ne zna ko će u vladajuću koaliciju, mediji posljednjih dana pišu da će ona biti najšira moguća i da će pored SNS-a i SPS-a u nju ući i Srpski patriotski savez Aleksandra Šapića.

Možda vam se svidi

Leave A Reply